אחד הדברים החשובים ביותר בלמידה מרחוק הוא הפעלת התלמידים, ואחת השיטות הטובות ביותר להפעיל תלמידים היא לתת משימות בחלוקה לקבוצות. בפוסט הזה נכיר מספר שיטות לעבודה בקבוצות בטימס. לכל שיטה יש יתרונות וחסרונות, וכל שיטה יכולה להתאים לסיטואציות אחרות.
שיטה 1: תזמון פגישות מראש לכל קבוצה
באופציה זו אנחנו מתזמנים פגישות וידאו מראש לכל קבוצה. כל הקבוצות נמצאות באותה כיתה ובאותו ערוץ, ובשעה הנקובה התלמידים מקבלים הוראות (עדיף במסמך עם טבלה) לאיזו קבוצה הם צריכים לעבור ומה המשימה שלהם.
כך זה נראה בלוח השנה:

וכך נראה מסמך ההוראות לתלמידים:

בזמן שנקבע מראש, שיחות הוידאו של הקבוצות תיפתחנה והתלמידים פשוט יצטרכו לחוץ על "הצטרף". הם יכולים לעשות זאת מתוך השיחה של השיעור הראשי, ואז השיעור הראשי יעבור ל"ממתינה" והם יהיו בתוך הקבוצה שלהם. גם המורה יכול לעבור כך בין הקבוצות.

יתרונות: פשוט, מהיר וקל
חסרונות: ניתן לפתוח מקסימום ארבע שיחות וידאו בתוך ערוץ אחד, ולכן מספר הקבוצות מוגבל.
למה זה מתאים: לעבודה קצרה בקבוצות. משימה אחת בתוך שיעור אחד.
שיטה 2: עבודה בערוצים נפרדים
אפשר פשוט לפתוח ערוץ נפרד לכל קבוצה, לתזמן בתוכו פגישה לקבוצה (או שחברי הקבוצה יתזמנו בעצמם), וכל הפעילות הקבוצתית תתנהל בתוך הערוץ.

יתרונות: פשוט, מהיר וקל, ואין הגבלה של מספר הערוצים. כמו כן, הכל יותר מסודר ומופרד מאשר בתוך ערוץ אחד לכולם. כמו כן, ניתן לקבוע שהערוצים יהיו פרטיים ורק חבריהם יראו את התכנים שלהם. במקרה של ערוצים פרטיים כל תלמיד יראה רק את הקבוצה שלו, וזה יתרון כי אין אפשרות שהתלמידים יתבלבלו.
חסרונות: צריך להסביר לתלמידים את המשמעות של ערוץ (כקבוצת משנה בתוך הקבוצה הראשית). כמו כן, בערוצים פרטיים אין אפשרות לתזמן פגישות מראש ולהקליט פגישות.
למה זה מתאים: לעבודה ארוכת טוות בקבוצות. פרויקט גדול ומשמעותי שמתמשך לפחות לאורך כמה שיעורים.
שיטה 3: צ'ט קבוצתי
בשיטה זו המורה (או רק התלמידים) פותחים צ'ט קבוצתי פרטי לכל קבוצה.

בצ'ט הקבוצתי התלמידים יכולים לעבוד בנפרד, לתזמן פגישות, לשתף בקבצים ועוד. אם המורה פותח את הצ'ט אז הוא יכול לוודא שהוא חבר בכל הקבוצות שנפתחו, ובדרך כלל זה חשוב, לפחות בהתחלה.
יתרונות: פשוט, מהיר וקל, ואין הגבלה של מספר הצ'טים שאפשר לפתוח. כמו כן, הכל יותר מסודר ומופרד מאשר בתוך ערוץ אחד לכולם. לבסוף, הצ'טים הם פרטיים ורק חבריהם יכולים לראות את העבודה.
חסרונות: אם התלמידים יעבדו ככה בהרבה שיעורים, יכול להיווצר להם עומס על הצ'ט. אבל שאלו יהיו הצרות שלנו… כמו כן, את המטלות הם יצטרכו להגיש בצוות הכיתתי, וזה קצת פחות מאורגן ומסודר.
למה זה מתאים: לעבודה ארוכת טוות בקבוצות. פרויקט גדול ומשמעותי שמתמשך לפחות לאורך כמה שיעורים, אבל יכול גם להתאים לעבודות קצרות טווח יותר.
סיכום
מה שבטוח, חשוב לשמור על העקרונות הבאים:
- להכין את הכל מראש – חדרים, צ'טים, ערוצים או קבוצות.
- להציג לתלמידים את הכל בצורה מאוד מסודרת ומאורגנת. שכל אחד ידע בדיוק היכן הוא צריך להיות ומה המשימה שלו. להשאיר כמה שפחות מקום לטעויות של תלמידים ולכך שתלמיד ילך לאיבוד.
- חשוב שהמורה יהיה חבר בכל הקבוצות כדי שיוכל לעבור ביניהן ולעזור.
והנה השוואה בין השיטות שהוצגו כאן:

לא הבנתי איך עושים זאת ממש לא ברור פתחתי ערוצים אבל זה לא עובד
אהבתיאהבתי
פותחים ערוצים ואז שולחים את התלמידים לעבוד בהם
אהבתיאהבתי
האם תלמידים יכולים להיות בו זמנית גם בחדר קבוצתי שלהם וגם בתוך שטח שיתוף פעולה שלהם במחברת? כאשר הם פותחים את המחברת שלהם ועבדים בשטח משותף האם החדר שלהם נשאר פעיל והם יכולים לשמוע ולראות אחד את השני ובכך להמשיך לעבוד ביחד?
אהבתיאהבתי
היי, כן, אין בעיה. הוידאו נפתח בחלון נפרד, ובחלון אחר אפשר להמשיך לעבוד במחברת וכו'.
אהבתיאהבתי
היי שי. לגבי השיטה ה1. איך פותחים את הקבוצות
אהבתיאהבתי
היי, פותחים פגישות באמצעות תזמון שלהן מראש
אהבתיאהבתי
איך אני שולט על האפשרות לראות את כל הכיתה בפגישת וידאו ( בריבועים קטנים)? או רק את הדובר. אפשרות שיש בזום
אהבתיאהבתי
כשמפעילים את החוויה החדשה אפשר לבחור בתצוגות שונות. אפשר גם לבחור לראות רק דובר אחד באמצעות מצב זרקור.
אהבתיאהבתי
למה הכוונה חוויה חדשה?
אהבתיאהבתי
היי, יש על זה פוסט נפרד. חוויית הפגישה החדשה, בה הוידאו נפתח בחלון נפרד ויש אפשרויות הרבה יותר מתקדמות
אהבתיאהבתי
כל מורה עושה בשיטת לימוד שנוח לו וזה גם נוח לי
אהבתיאהבתי
חבל שאין חלוקה לחדרים כמו בזום
אהבתיאהבתי
מצד אחד נכון, אך לשמחתנו בעוד כשבועיים האופציה לחלוקה לחדרים כמו בזום תיכנס לטימס, ומהצד השני הערוצים מאפשרים עבודה רצינית, עמוקה וארוכה בקבוצות, ולא רק משהו חד פעמי כמו בחדרים
אהבתיאהבתי